Vuoden 2014 voittaja: Juho Ojama

Juho Ojama

Nimi: Juho Ojama

Best Seller -kilpailuvuosi: 2014

Ammattikorkeakoulu: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Arvosana omasta Best Seller -kokemuksesta: 10

Nykyinen työnantaja ja titteli:  Nordea, Specialist

 

Omasta Best Seller -voitostani on nyt jo 4 vuotta. Sain kunnian olla voittaja vuonna 2014. Kilpailu loi minulle kirkkaan käsityksen siitä, mitä tarkoittaa asiakaslähtöinen myynti ja myyntitapaaminen. Se loi pohjan sille, minkä päälle lähdin rakentamaan omaa myyjäidentiteettiäni ja minun tapaani tehdä myyntiä. Sain kilpailusta varmasti myös hyvän tujauksen itseluottamusta ja varmuutta omaan tekemiseeni.

Kilpailun parhaat muistot ovat varmastikin valmennus ajalta, kun vietimme pitkiä iltoja koulun neukkareissa harjoitellen ja haastaen toisiamme. Jälkikäteen ajateltuna muistan myös kilpailun jättäneen minulle selkeän kuvan siitä, että vaikka menestyin kilpailussa hyvin, olin vielä oppimispolkuni alussa. 4 vuotta myöhemmin olen päässyt merkittävästi pidemmälle, mutta edelleen matkaa on vielä paljon kuljettavana. Muistelen edelleen lämmöllä päätuomarin sanoja hänen mainitessa omien kommenttieni jälkeen, että oli huomannut kriittisyyteni omaan suoritukseeni ja näki siinä nöyryyttä. Hän muistutti minua myös siitä, että oppimisessa ei tule koskaan valmiiksi. Olin jo aiemmin sisäistänyt tämän, mutta koen tuon hetken kulminoineen sen omaan elämääni erityisesti. Tänä päivänäkin koen yhdeksi tärkeimmäksi osaksi omaa kehitystäni sen, että pysähdyn reflektoimaan omaa toimintaani ja miettimään, mitä voisin tehdä paremmin ja miten voisin kasvaa sekä kehittyä.

Olen saanut hyödyntää taitoja niin myynnin kuin asiakaskokemuksen sekä myynnin kehitystyössä kilpailun jälkeen. Kannatan vahvasti kilpailuun osallistumista ja itsensä haastamista. Terveiseni kilpailijoille: Muistakaa iloita ja juhlia onnistumisista, niin on oikein ja kohtuullista, mutta pysykää nöyränä ja muistakaa, että oppiminen ei pysähdy tähän kilpailuun tai koulunpenkille.  Mikäli menestystä ei tule haluamallasi tavalla, ole armollinen itsellesi ja muista antaa anteeksi. Kaikille haluan sanoa: Reflektoikaa omaa tekemistänne, mitä teen hyvin, missä minulla olisi vielä parannettavaa? Aina on jotain kehitettävää. Aina voi parantaa.

 

Toivotan onnea ja menestystä kaikille! Käykäämme hyvää taistelua itsensä kehittämisen kanssa!

Jaa

 

 

Sales Booster

Mercuri International toimi kevään 2019 Best Seller Competitionin Sales Boosterina. He "boostasivat" opiskelijoita kilpailuun erilaisin keinoin kevään aikana.

Katso, miten voit boostata oman myyntisi vauhtiin:

Myyjä asiakkaan liiketoiminnan kehittäjänä

Sales Booster -video 

Paisteja susille vai neuvottelutaitoja?

Onko myyntiorganisaationne täysi-ikäinen?

Kysy ja kuuntele

Motivaation merkitys ja johtaminen

Vastaväitemenetelmiä -video

 

-

Sosiaalinen media

   

                         

 

 


Kilpailussa 2019 mukana